Доступність посилання

ТОП новини

Головний здобуток Януковича – ефективність чи диктатура (огляд преси)


Київ – 9 липня Вікторові Януковичу виповниться 60 років, а його правлінню – 4,5 місяці. Як стверджують «Ізвестія» в Україні», головне досягнення чинного Президента – відсутність скандалів у владі, створення єдиної вертикалі влади і твердого одноосібного правління в державі. Опозиція ж оголосила ці процеси формуванням диктатури. Загалом же, як наголошує далі видання, робота президента виражається в цифрах його рейтингу. Якщо на виборах за Януковича проголосувала майже половина українців, то тепер його підтримує лише третина.

СБУ нині демонструє напрочуд активну діяльність, констатує газета «Вечірні вісті». Зі слів голови відомства Валерія Хорошковського, за період його служби було порушено 500 кримінальних справ, пов’язаних із розкраданням держмайна. Здавалось би, це похвально. Але, як пише видання, при найближчому розгляді чимало таких справ спричиняють непорозуміння – за що порушувались, де розкрадання, а головне, до чого тут люди, «призначені» підозрюваними? Роздуми про це – в матеріалі «Наказано призначити підозрюваним, або СБУ охороняє бізнес-інтереси олігархів».

За офіційними даними, кількість безробітних в Україні зменшується, а число вакансій збільшується. Але, як інформує «Ділова столиця», потреба підприємств у додаткових робочих руках часто пояснюється не реальним поліпшенням у їхньому бізнесі, а частими звільненнями персоналу, який втомився працювати за копійки. У підсумку приваблива численність пропозицій не гарантує українцям ні пристойних зарплат, ні стабільності. Більш того, експерти не виключають, що восени ринок праці може накрити нова хвиля скорочень. Заголовок статті – «Умовно живий».

У цьому ж числі «Ділова столиця» стверджує, що на українському роздрібному ринку намічається черговий перерозподіл сфер впливу. Фінансисти знову зацікавилися іпотекою, автокредитами і дрібними позиками. Про причини і наслідки – в матеріалі «Позичальників торгують пачками».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG