Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ блокує трибуну парламенту


Депутати з фракції БЮТ заблокували президію і трибуну Верховної Ради на знак протесту проти арешту екс-голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка.

Перед цим у роботі парламенту оголосили 30-хвилинну перерву на вимогу фракцій БЮТ та НУНС. Після того, як більшість депутатів вийшли з сесійної зали, бютівці зачинили вхідні двері до президії парламенту, підперши їх стільцями, та заблокували трибуну.

Крім того, в сесійній залі на президії вони повісили плакати з написами: «Макаренко захистив Україну», над президією – «Янукович + Фірташ + Хорошковський = газова мафія», в ложі уряду – «Свободу патріоту Макаренку».

Фракція БЮТ зранку на засіданні Погоджувальної ради вимагала створити Тимчасову слідчу комісію парламенту з розслідування ситуації навколо рішення Стокгольмського арбітражного суду, яке зобов’язує Україну передати 11 мільярдів кубометрів газу компанії «РосУкрЕнерго».

Крім того, ще минулого тижня депутати від БЮТ повідомили, що вимагатимуть створення комісії щодо арешту екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка, якого заарештували за рішенням суду у зв’язку з розслідування справи про розмитнення цих 11 мільярдів кубометрів газу.
XS
SM
MD
LG