Доступність посилання

ТОП новини

Справi екс-голови Держмитницi присвоїли гриф «таємно» – прокуратура


Кримiнальнiй справi проти екс-голови Державної митної служби України Анатолiя Макаренка присвоїли гриф «таємно», повiдомив перший заступник генерального прокурора Вiктор Пшонка.

«Шановнi народнi депутати, поважаючи волю народних депутатiв, я маю керуватися вимогами статтi 387 Кримiнального кодексу про нерозголошення даних досудового слiдства. Тому в цiй справi надано вичерпну iнформацiю. Крiм того, в кримiнальнiй справi є матерiали з грифом «таємно». I кримiнальнiй справi надано гриф секретності», – сказав вiн, виступаючи з парламентської трибуни у вiвторок з iнформацiєю про затримання Макаренка.

Пшонка ознайомив народних депутатiв iз хронологiєю ухвалених правоохоронними органами рiшень у справi щодо порушення кримiнальної справи i взяття пiд варту екс-керівника Держмитниці.

Перший заступник генпрокурора також зауважив, що в матерiалах, на пiдставi яких порушена кримiнальна справа, «не зазначено, що компанiя «РосУкрЕнерго» як власник природного газу вiдмовилася вiд права власностi на нього».

11 червня голова СБУ Валерій Хорошковський заявив, що Служба безпеки порушила кримінальну справу за фактом нанесення державі збитків у зв’язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом компанії «РосУкрЕнерго» до НАК «Нафтогаз України».

23 червня Головне слідче управління СБУ порушило проти екс-голови Державної митної служби Макаренка кримінальну справу за фактом службової недбалості. СБУ викликала його як свідка у кримінальній справі про незаконне митне оформлення газу, що належав компанії «РосУкрЕнерго», і який згідно з угодою з російським «Газпромом» продали «Нафтогазу України».

Після допиту Макаренка затримали. Пізніше Печерський районний суд Києва виніс постанову про його арешт на два місяці.


XS
SM
MD
LG