Доступність посилання

ТОП новини

Боюся, що Марадону «засудять»…


Тренер збірної Аргентини Дієґо Марадона, Полокване, Південно-Африканська Республіка, 22 червня 2010 року
Тренер збірної Аргентини Дієґо Марадона, Полокване, Південно-Африканська Республіка, 22 червня 2010 року

Якщо суддівство у матчах чвертьфіналу Кубка Світу в Південній Африці буде надалі більш справедливим, то чемпіоном без сумніву стане команда Дієґо Марадони. І не лише тому, що цікаво буде подивитися на виконання його обіцянки щодо «пробіжки» у чому мама народила центром Буенос-Айреса, а й просто – нині команда Аргентини у всіх компонентах гри дійсно заслуговує звання кращої у світі. До того ж, Мессі ще не показав свою найсильнішу гру. При включенні всіх своїх «плюсів» команда Аргентини не дасть жодному своєму суперникові грати проти неї у атакуючому стилі… Хоча є ще судді, котрі вже встигли «наламати дров» у попередніх матчах в ПАР.

Є явне занепокоєння, що команду Марадони можуть просто «засудити»… Є такі передчуття… Насторожує тут також відсторонення суддів за попередні помилки з Аргентиною та Англією… Люта критика на адресу Марадони за його епатаж, та ще й з боку поважних футбольних функціонерів. Це вже сигнал суддям. Якщо ж це станеться, то це виявить всю «гнилість» ситуації у ФІФА. Тоді й не здивує, що й Росії дадуть право на проведення Кубка світу 2018 року.

Але для мене Аргентина, незалежно від епатажності Дієґо, вже сьогодні дійсно найсильніша команда світу. Ще й тому, що там грають Мессі, Тевес, Іґуаїн, Маскерано, Хайнце… Які поєднують у своїй грі і працьовитість, і клас, і епатаж, всі складові справжніх чемпіонів світу.

  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.
XS
SM
MD
LG