Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Молдова домовились про ділянку «Одеса – Рені»


Як повідомляють Міністерство закордонних справ України та Посольство Молдови, за підсумками червневих переговорів Україна і Молдова встановили межі земельної ділянки під автодорогою «Одеса – Рені». Автодорога «Одеса – Рені» зв’язує південно-західну частину Одеської області з рештою України.

Так, ділянка у районі села Паланка Штефан-Водського району Молдови перейшла у власність України. Україна здійснює експлуатацію та обслуговування автотраси й необхідних для цього споруд на переданій ділянці. Республіка Молдова зберігає право безкоштовного користування зазначеною ділянкою автомобільної дороги. Також на переданій ділянці не буде здійснюватися прикордонний, митний та інші види контролю, що здійснюються при перетинанні державного кордону.

Жителі прилеглого села Паланка зберігають право безперешкодного користування сільськогосподарськими угіддями, розташованими на території Молдови, на протилежній стороні даної автомобільної дороги.

Учасники переговорів погодили проект акту про встановлення на місцевості меж переданої Україні ділянки і домовились позначити ці межі на місцевості найближчим часом. Експлуатація та обслуговування автотраси на переданій ділянці здійснюються Україною, – інформує МЗС України.

Міністерство також нагадує, що згідно з домовленостями між Україною і Молдовою, ця ділянка переходить Україні у відповідь на передачу Україною Молдові ділянки в районі села Джурджулешти, де з 1997 року почали будівництво нафтотерміналу, нафтопереробного заводу і порту.
XS
SM
MD
LG