Доступність посилання

ТОП новини

Іван Дзюба аналізує творчий доробок Дмитра Табачника (огляд преси)


Київ – Дмитрові Табачнику судилася роль «наступального» ідеолога, який готує ґрунт для політики партії (або запускає пробні повітряні кулі), а це стимулювало його до постійних відкриттів у сферах історії, політології, культурології та мовознавства. Про деякі з цих відкриттів і те, наскільки вони близькі до дійсності та правдивості, в газеті «День» розмірковує літературознавець і дисидент Іван Дзюба. Заголовок статті – «Прокислі «щі» від Табачника».

Останні кілька тижнів лідер кримських комуністів Леонід Грач критикує політику Президента Віктора Януковича та голови Кабінету Міністрів Криму регіонала Василя Джарти. В «Газеті по-українськи» він закликає комуністів якнайшвидше вийти з парламентської коаліції і стверджує, що вони для регіоналів лише «велика тушка». Інші спостереження, висновки і прогнози Леоніда Грача – в матеріалі «Восени буде новий прем’єр».

У липні-серпні Кабінет Міністрів перебазується до Криму: прем’єр Микола Азаров піде в гори, а голова Мінюсту Олександр Лавринович плаватиме. Там же відпочиватиме і Президент Віктор Янукович. Докладніше про відпочинкові вподобання урядовців розповідає газета «Сегодня» у матеріалі «Відпустка по-міністерськи».

Тижневик «Влада грошей» стверджує, що пора літніх відпусток у чиновників – час парадоксів. З одного боку, офіційно майже ніхто з них у відпустку не йде, з іншого – дедалі частіше робочі наради і конференції проходять ближче до південних морських курортів. Як стверджує видання, чиновники збирають відпускні дні на випадок раптового звільнення. Декому це вже врятувало посаду. Конкретніше – в публікації «Відпустіть мене в Гімалаї».

Газета «Голос України» розповідає про багатства Хмельниччини. Непоказна на перший погляд область займає третє місце в країні за кількістю історичних та археологічних пам’яток. Та безцінні послання з минулого важко вгадати за руїнами старих мурів, засміченими входами до підземель або непримітними пагорбами серед поля. І лише випадково ківш екскаватора раптом виверне на поверхню щось унікальне. Але частіше буває, що першими пам’ятки відкривають не вчені, а злодії. Про це йдеться в статті «Усипальні скіфів пограбовані».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG