Доступність посилання

ТОП новини

Петреус закликає до єдності в війні в Афганістані


Новий командувач американських і міжнародних сил в Афганістані закликав до єдності цивільних і військових у боротьбі проти повстанців.

Генерал Дейвід Петреус виступив сьогодні перед більш як півтора тисячами представників Афганістану, США й інших країн в американському посольстві в Кабулі вперше після того, як учора прибув до Афганістану.

За його словами, така співпраця військових і цивільних обов’язкова.

Дейвід Петреус перебрав посаду від свого попередника, генерала Станлі МакКрістала, якого нещодавно звільнили за критику в пресі рівня співпраці з афганського питання американського цивільного керівництва і військових.

Він командуватиме в Афганістані військами двох міжнародних операцій – багатонаціональних Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF), що перебувають там за мандатом Ради безпеки ООН і під командуванням НАТО, та американськими військами зі складу Операції «Тривала свобода» – коаліції під проводом США, що складається нині переважно з американських і афганських урядових військ.

У складі ISAF – майже 120 тисяч військовослужбовців із 45 країн, у тому числі й понад 78 тисяч зі США. У другій операції, в якій американці беруть участь окремо, їх було раніше близько 30 тисяч, нинішню чисельність не уточнюють. Значну частину їх передають до складу Міжнародних сил сприяння безпеці.
XS
SM
MD
LG