Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко: ток-шоу свідчать, що проблем зі свободою слова в Україні немає


Україна відбулась як демократична держава, і це підтвердили останні президентські вибори, які міжнародна спільнота одноголосно визнала такими, що відповідають найвищим демократичним стандартам, заявив міністр закордонних справ України в суботу на міжнародній конференції на тему підтримки демократії й прав людини в Польщі.

Як сказав Костянтин Грищенко, «зараз в українському суспільстві йде процес закріплення громадянських свобод як пріоритетної цінності для більшості громадян».

«Цей тренд буде тим стійкішим, чим більше в політиці та інших сферах суспільного життя буде молоді, що є головним носієм відповідних цінностей», – додав він.

Міністр також запевнив присутніх, що в Україні немає жодних проблем зі свободою слова.

Політики і з числа причетних до влади, і з опозиційного табору частіше, ніж в інших розвинених демократичних країнах, беруть участь у ток-шоу в прямому ефірі, які за популярністю переважають інші телевізійні програми, заявив Грищенко, як наведені його слова в повідомленні МЗС України.

Раніше в суботу чільний представник оточення Юлії Тимошенко Борис Тарасюк, який разом із лідером БЮТ теж перебував на цій же зустрічі «Спільноти демократій» у польському Кракові, заявив, що парламентарі, які входять до Парламентського форуму цього об’єднання, схвалили політичну резолюцію щодо ситуації в Україні.

У цій резолюції, зокрема, українська влада закликається підтримувати демократичні принципи і верховенство права з особливим наголосом на свободу висловлювань і мирних зібрань в Україні, сказав Тарасюк агентству «УНІАН».

Крім того, за його словами, Парламентський форум «Спільноти демократій» закликав коаліцію більшості і уряд не підривати незалежність судової гілки влади і провести вільні і справедливі місцеві вибори 31 жовтня цього року.

Парламентський форум «Спільноти демократій» висловив стурбованість щодо політичних залякувань представників опозиції в Україні, продовжив Тарасюк.

Крім того, Парламентський форум закликав українську владу сприяти створенню умов для діяльності громадянського сектору в Україні, а також не вдаватися до заяв, які можуть викликати розпалювання етнічної нетерпимості і розділення суспільства в Україні, додав він.

Парламентарі Спільноти демократій, за словами Тарасюка, крім того, закликають українську владу не втручатися в діяльність українських і міжнародних урядових інституцій, що функціонують на території України.

А всі уряди, які беруть участь у діяльності «Спільноти демократій», закликано постійно відслідковувати ситуацію з демократичними процесами в Україні, заявив Борис Тарасюк, як його цитує агентство.
XS
SM
MD
LG