Доступність посилання

ТОП новини

Постраждалим від повені буковинцям виплачують компенсації


Потерпілим від повені буковинцям сьогодні майже повністю виплатили авансові урядові компенсації. Як повідомив Радіо Свобода перший заступник голови Чернівецької облдержадімінстрації Георгій Галиць, за даними казначейства, з понад трьох мільйонів гривень люди отримали два мільйони вісімсот тисяч гривень.

Решту грошей потерпілі отримають на руки сьогодні до вечора, повідомив Галиць. По тисячі гривень отримують потерпілі, чиї будинки, потребують ремонту, по 2,5 тисячі – ті, чиї будинки частково зруйновані й по п’ять тисяч отримують ті, чиє житло зруйноване повністю.

Всього велика вода в Чернівецькій області повністю або частково зруйнувала понад сімсот будинків, а ще понад тисячу після стихії потребують ремонту.

Як повідомив Георгій Галиць, 5 тисяч на відновлення будинку – це лише авансова виплата. «П’ять тисяч – це лише авансова виплата. Ми підготували проект розпорядження для Кабінету Мінстрів. Якщо він у середу буде ухвалений на засіданні уряду, тоді відбудуться остаточні виплати. Я сьогодні не стану говорити про їх розміри, тому що рішення уряду не прийняте, але я можу сказати, що це буде сума адекватна вартості будинку в сільській місцевості в Чернівецькій області», – сказав чиновник.

Галиць пообіцяв, що повні виплати також отримають й інші категорії потерпілих, у яких частково зруйновані чи пошкоджені житла.

За попередніми підрахунками стихія завдала збитків лише сільгоспугіддям на 40 мільйонів гривень. Зараз остаточні суми втрат підраховують в районних комісіях. Найбільше потерпіли від стихії чотири райони області: Новоселицький, Кіцманський, Герціївський та Стороженецький.

Стихія забрала життя трьох людей, двоє з них діти. Ще один підліток вважається безвісти зниклим.
XS
SM
MD
LG