Доступність посилання

ТОП новини

Пікантність ситуації з позовом у стокгольмській суд від «РосУкрЕнерго» (огляд преси)


Київ – Де-факто українці вже практично півроку живуть у президентській республіці. Адже, як стверджує газета «День», більшість міністрів вважають за краще звітувати на Банковій, а не на Грушевського. Але одна річ де-факто, а інша – де-юре. Тому Вікторові Федоровичу хотілося б цю ситуацію зацементувати й законодавчо. Дивлячись на те, як активно, спішно та впевнено Партія регіонів перебирає владу на себе, видно, що кроки для зміни Конституції через референдум вже готуються. Утім, як зауважує експерт видання, багато в цій справі залежатиме від опозиції. Стаття називається «Конституцію змінять без депутатів?».

«Газета по-українськи» розповідає про шахрайську пікантність ситуації з позовом у стокгольмському суді, яка полягає у тому, що як Україну,так і «РосУкрЕнерго» там представляли тісно пов’язані один із одним люди. Саме вони, як переконує видання, минулого року щедро профінансували прихід до влади Віктора Януковича, а тепер сподіваються на відшкодування своїх затрат у будь-який спосіб. У журналістів складається враження, що Президент такі надії готовий виправдати за рахунок навмисно програного процесу в Стокгольмі. Інші припущення видання розповідає у статті «Кому в Україні стало жити краще і веселіше».

У пристрастях навколо проекту нового Податкового кодексу відійшли у тінь суперечки щодо нового Бюджетного кодексу. Хоча, як зауважує газета «Голос України», пропонований урядом документ стосується формування бюджетів кожного міста чи села, а відтак фактично впливає на гаманець кожного українця. Про найбільші вади Бюджетного кодексу, серед яких зменшення бюджетних надходжень в регіони, розповідається в статті «Бюджетний кодекс: нова стара пісня про головне?».

Українці стали частіше ходити в кіно. Як інформують «Ізвєстія» в Україні», відвідуваність кінотеатрів у порівнянні з минулим роком, збільшилася на третину, а прибутки кінопрокату зросли на 62%. Експерти пояснюють це тим, що кіно сьогодні – один із найдешевших способів провести дозвілля.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG