Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко: законопроект про місцеві вибори недемократичний


Віце-прем’єр, лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко називає недемократичними норми проекту закону про проведення місцевих виборів. Зокрема, він розкритикував норму, яка передбачає, що до місцевих виборів будуть допущені тільки ті місцеві організації партій, які зареєструвалися за 365 днів до виборів.

«Норма 365 (днів) – абсолютно ненормальна, яка до демократії не має ніякого відношення», – сказав Тігіпко.

За його словами, в разі ухвалення такого закону в цілому, більшість регіональних організацій «Сильної України» не зможе взяти участь у місцевих виборах. Тігіпко уточнив, що тільки 462 організації партії «Сильна Україна» не підпадають під цю норму, а це менше половини регіональних осередків.

Водночас він висловив сподівання, що партія знайде вихід із ситуації, що склалася. «Ми знайдемо вихід. Ми знайдемо інші партії, які допоможуть нам висунути наших людей. Ми всіляко демонструватимемо таким людям нашу підтримку», – сказав Тігіпко.

Водночас віце-прем’єр зауважив, що вважає неправильним повернення до мажоритарної системи виборів на місцях, оскільки вона сприятиме відновленню політичної корупції. При цьому Тігіпко зауважив, що найправильнішим було б проведення місцевих виборів за відкритими партійними списками.

1 липня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про проведення виборів до Верховної Ради Криму, місцевих рад і виборів сільських, селищних і міських голів за мажоритарно-пропорційною виборчою системою, запропонований лідером фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим.
XS
SM
MD
LG