Доступність посилання

ТОП новини

Янукович завдячує своєю популярністю курйозам (огляд преси)


Київ – Перші відставки в уряді Миколи Азарова очікувалися восени, переважно в регіонах, на рівні другого ешелону виконавчої влади. Але, як зазначає газета «День», зараз стало очевидним, що під загрозою вже майже кожен міністр, у тому числі і віце-прем’єри. І головна причина не в тому, що хтось із них малоефективний або поганий менеджер, а в тому, що кожен із них може стати жертвою внутрішніх інтриг владної партії. Стаття називається «Коаліція ні при чому…».

Газета «Нова» стверджує, що своєю популярністю Віктор Янукович зобов’язаний не стільки біографічним етапам і кар’єрному ростові, скільки курйозним ситуаціям, в які він часто потрапляє. І, звісно ж, невдалим і кумедним висловам. Утім, як пише видання, конфузи Президента триватимуть, бо посада зобов’язує до публічних виступів. У результаті з глечика витікатиме те, що в ньому є. Більше про «красномовство» чинного Президента йдеться в матеріалі «Тисяча і один ляп Віктора Януковича».

На сьогодні проблема Чорнобиля, проблема безпеки саркофага захована за ста печатками, стверджує дописувач газети «Голос України». Він стверджує, що влада вмила руки від цієї небезпеки, віддавши Чорнобиль у руки корумпованих, за його словами, ядерних фізиків із Національної академії наук та хапливих чиновників із адміністрації зони і Міністерства з надзвичайних ситуацій. Десятки мільйонів надаються щороку з бюджету та від світових донорів нібито на безпеку саркофага, на видалення пального з усіх блоків ЧАЕС, на зменшення ризиків, на дезактивацію, на будівництво другого шару саркофага, але ці гроші діляться, розповзаються по різних кишенях у зоні, течуть до київських академічних і провладних кабінетів.

Нині середня освіта в Україні в тому вигляді, в якому вона існує, не ефективна, пишуть «Ізвестія» в Україні». Це звичайний конвеєр із виробництва оцінок, балів, списаних зошитів, атестатів. Лише одиницям вдається прорватися крізь монолітні бастіони середньої освіти, середнього інтелекту і навчитися думати. Про те, як таких людей упізнати і що потрібно робити, щоб їх стало більше, розмірковує журналіст газети в матеріалі «Конвеєр із перестановки доданків».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG