Доступність посилання

ТОП новини

Уряд України і Vanco почали переговори про підписання мирової угоди


Компанія Vanco Prуckerchenska розпочала переговори з Кабінетом Міністрів України з метою підписання мирової угоди. Як повідомляє компанія, Vanco Prуckerchenska і держава Україна припинили на три місяці арбітражний процес у Стокгольмському арбітражному суді й розпочали переговори, метою яких є мирне врегулювання спору відносно Угоди про розподіл продукції.

«Наша позиція полягає в тому, щоб частиною можливої мирової угоди стали гарантії, які б впродовж усього періоду реалізації проекту з розробки Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря убезпечили нашу компанію від того втручання й блокування діяльності, з якими нам довелося зіткнутися за часів роботи попереднього Кабінету Міністрів. Ми вважаємо, що зараз є всі шанси вирішити спірні питання й підписати мирову угоду», – заявив президент компанії Vanco Prуckerchenska Джим Баун.

У 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і уклала з Кабінетом Міністрів України в жовтні наступного року Угоду про розподіл продукції, яку видобуватимуть в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

У травні 2008 року Кабмін України постановив в односторонньому порядку вийти з угоди про розподіл продукції з Vanco. За місяць до цього Міністерство охорони довкілля доручило анулювати ліцензію компанії на користування надрами шельфу Чорного моря.

Vanco зі свого боку розпочала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України.

У травні цього року міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що Кабінет Міністрів пропонує компанії Vanco Prykerchenska укласти мирову угоду в суперечці, пов’язаній із розірванням урядом України угоди про розподіл продукції.

XS
SM
MD
LG