Доступність посилання

ТОП новини

Київрада перейменувала частину вулиці Мазепи на Лаврську


Київська міська рада на сесії 8 липня ухвалила рішення щодо перейменування частини вулиці Мазепи на вулицю Лаврську.

За ухвалення такого рішення проголосували 64 депутати за 61 необхідного.

На Лаврську перейменували ділянку від площі Слави до площі Героїв Великої Вітчизняної війни.

При ухваленні цього рішення голова комісії Київради з культури й туризму Олександр Бригинець, як і раніше, наполягав на тому, щоб міськрада не ухвалювала його. Він звернув увагу на те, що частина вулиці, яка залишає свою назву – Івана Мазепи, дуже незначна – від Арсенальної площі до площі Слави – і на ній розташовані лише близько 10 будинків.

Крім того, голова комісії висловив думку, що своїм рішенням про перейменування Київрада може спровокувати ідеологічну війну в столиці. На переконання Бригинця, з цього питання необхідно провести громадський референдум.

Сьогодні близько 150 людей пікетували будівлю КМДА та Київради з вимогою не перейменовувати вулицю Мазепи у Києві. Учасники акції планували передати столичній владі звернення із закликом відмовитись від перейменування вулиці Мазепи на Лаврську, яке підписали представники науково-культурної сфери та української інтелігенції і члени 23 громадських організацій.

Серед пікетувальників – представники Конгресу українських націоналістів, ВО «Свобода», партії «За Україну!».

Пікетувальники заявляли, що незалежно від рішення Київради мають намір 10 липня провести ще одну акцію – вишикуватись від площі Слави вздовж вулиці Мазепи і Лаврських мурів, утворивши живий ланцюг на підтримку нинішньої назви вулиці.

Перейменування частини вулиці Івана Мазепи на Лаврську ініціював на початку червня депутат Київради від фракції блоку Черновецького Віталій Журавський.
XS
SM
MD
LG