Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк обмежиться офіційними привітаннями Президента


Портрет Президента Януковича донецької художниці Тетяни Пономаренко-Левераш
Портрет Президента Януковича донецької художниці Тетяни Пономаренко-Левераш

Донецьк – У п’ятницю, 9 липня, Президент України святкує ювілей. Цього року Вікторові Януковичу виповнюється 60. Як вітатимуть чинного Президента на його малій батьківщині – у Донецькій області?

Комерційні структури, пов’язані з Партією регіонів, до останнього дня зберігають інтригу, місцева ж влада обійдеться офіційними привітаннями. Як відповів Радіо Свобода речник футбольного клубу «Шахтар» Андрій Бабешко, у клубі не мають і гадки про наміри керівництва щодо вітання Віктора Януковича.

Мер Донецька Олександр Лук’янченко, керівник виборчого штабу Януковича на останніх виборах, обмежиться телеграмою.

«Ми, як люди, офіційно привітаємо Президента нашої держави телеграмою. Побажаємо йому успіхів, добра, щастя, добробуту, як і слід», – сказав мер.

Януковичеві подарують картину

Інший керівник області, голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк, планує особисто вітати Віктора Януковича – напередодні він збирався у відрядження.

«Ну, звісно, будемо вітати його трудовими досягненнями, як я й сказав. Поїдемо до Києва, привітаємо нашого земляка-Президента. Я і від вас, журналістів, передам йому вітання і найкращі побажання», – сказав Анатолій Близнюк.

У Партії регіонів довго не могли визначитись із подарунком Президентові. Втім, нарешті керівники областей вирішили подарувати йому картину, повідомив Анатолій Близнюк. Це портрет Януковича, намальований донецькою художницею Тетяною Пономаренко-Левераш.

Свій ювілей Президент Віктор Янукович, як і в попередні роки, відзначатиме в одній із кримських резиденцій. Спеціально для цього він вирушає у відрядження до Сімферополя і затримається там іще на один день. Про це кажуть члени Партії регіонів у Донецьку.

Опозиція мовчатиме


Нечисленна опозиція, яка є на Донеччині, збирається промовчати у день народження Януковича. Всенародне святкування ювілею нагадувало б радянські часи, вважають опозиціонери.

«На мою думку, день народження – це особисте свято, яке відзначається в колі родини та найближчих друзів. Святкування ж на рівні державному такого свята – це вже є ознакою тоталітаризму і поверненням до радянської влади», – говорить представник громадської організації «Демократичний альянс» Євген Семехін.

Тому опозиційна громадськість нічого не планує на цей день, а лише бажає Вікторові Януковичу уважніше прислухатися до потреб свого народу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG