Доступність посилання

ТОП новини

В СБУ підтверджують затримання екс-заступника голови «Нафтогазу» Діденка


У прес-центрі Служби безпеки України офіційно підтверджують факт затримання колишнього першого заступника голови «Нафтогазу України» Ігоря Діденка.

Як повідомила речниця СБУ Марина Остапенко, затримання Діденка відбулося сьогодні в рамках проведення слідчих дій у кримінальній справі, яку порушили проти нього 10 червня цього року за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата чужого майна в особливо великих розмірах.

Водночас вона не змогла уточнити: Діденка затримали на 72 години чи за рішенням суду, який обрав йому таку міру запобіжного заходу.

2009 року «Нафтогаз України» вилучив у «РосУкрЕнерго» 11 мільярдів кубометрів газу в рамках домовленості з «Газпромом». «РосУкрЕнерго» не погодилася з цим рішенням і подала позов до Стокгольмського арбітражу.

Суд зобов’язав «Нафтогаз» повернути швейцарському газотрейдеру цей обсяг газу, а також передати компанії 1,1 мільярда кубометрів як компенсацію.

Пізніше голова СБУ Валерій Хорошковський повідомив про порушення кримінальної справи за фактом завдання збитків державі Україна у зв’язку з цим рішенням Стокгольмського арбітражу.
XS
SM
MD
LG