Доступність посилання

ТОП новини

Ключковський: відміна політреформи через референдум – конституційне хуліганство


Намагання скасувати політичну реформу 2004 року через референдум, тобто внести зміни до Конституції, прикриваючись волею народу – це «конституційне хуліганство». Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат від НУНС, заступник голови комітету Верховної Ради з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Юрій Ключковський.

«Той законопроект, який виносився на друге читання, і який вважається, що пройшов друге читання і направлений на повторне друге читання на осінь, зупинили через те, що там було вже надто багато такої сваволі, що і партнери по коаліції цього не витримали. Не тільки опозиція виступала проти. Це законопроект про те, як узурпувати владу в стилі Лукашенка, а може навіть і Гітлера, який теж дуже багато питань вирішував на референдумі», – заявив Ключковський.

Ініціатори скасування політреформи хочуть відмінити закон про внесення змін до Конституції № 2222. Однак, як наголосив Юрій Ключковський, закони, які вносять зміни до Конституції, є «одноразовими». Відповідні роз’яснення давав Конституційний Суд.

«Закон вичерпав свою дію, внісши зміни. Сьогодні норми закону 2222 є нормами Конституції. І скасовувати закон – це те саме, що вносити зміни до Конституції», – сказав Ключковський.

Також, за його словами, комуністи і блок Литвина не захотіли підтримати цю ідею, оскільки скасування політреформи означатиме, що відновиться норма про чотирирічні повноваження депутатського корпусу, і парламентські вибори треба буде проводити вже в березні.
XS
SM
MD
LG