Доступність посилання

ТОП новини

Уряд знизив порiг доходiв громадян для субсидiй


Кабiнет Мiнiстрiв України в середу затвердив постанову про пiдвищення соцiального захисту населення при оплатi за житлово-комунальнi послуги, знизивши порiг доходiв громадян для виплати субсидiй.

Як повiдомив мiнiстр працi та соцiальної полiтики Василь Надрага, ухвалене рiшення спрямоване на забезпечення належного соцiального захисту сiмей, для яких вартiсть комунальних послуг становить понад 15% вiд сiмейного бюджету.

«Я хотiв би наголосити, що сьогоднi будь-який наш громадянин, що оплачує комунальнi послуги i вартiсть цих послуг буде бiльша за 15% – отримуватиме державну допомогу... Не бiльше за 15% для працюючих i 10% для пенсiонерiв та iнвалiдiв становитиме вартiсть комунальних слуг, а все iнше держава відшкодовуватиме», – пояснив мiнiстр.

Крiм того, за його словами, уряд спростив умови отримання субсидiй, скоротивши перелiк документiв для цього. Для громадян, які працюють, це заява, декларацiя про доходи та майнове становище, довiдка про доходи, що пiдтверджує декларацiю. Ранiше були потрiбнi ще довiдки з ЖЕКiв, газконтори та водоканалiв, зауважив мiнiстр.

Громадянам, які не працюють, необхiдно подавати заяву та декларацiю. Довiдку про доходи пенсiонерам при цьому надавати вже не потрiбно.

Надрага наголосив, що громадяни, в яких є поточна заборгованiсть iз квартплати, також мають право на субсидiю.

Вiн також акцентував на тому, що люди, якi вже отримують субсидiю не мають нiкуди звертатися – розмiр субсидiї буде перераховано автоматично.

Досі порiг для отримання субсидiй для працюючих становив 20%, для пенсiонерiв та iнвалiдiв – 15%.
XS
SM
MD
LG