Доступність посилання

ТОП новини

Президент, газ і «особливо важливе»


«Головний соціальний ефект – не будуть підвищуватися ціни на ЖКГ, на газ для населення, що для мене особливо важливо», – сказав Віктор Янукович 23 квітня на з’їзді Партії регіонів, пояснюючи головний позитив від харківських українсько-російських домовленостей.

Пригадую, як тоді він довго і ґрунтовно пояснював, як через недолугу політику попередньої влади він змушений був піти на значні поступки у відносинах із Росією. Але, переконував глава держави і лідер регіоналів, Україна і кожен громадянин завдяки цим поступкам багато чого виграли.

Тоді опозиція обіцяла зірвати ратифікацію харківських домовленостей. Тож, Віктор Янукович самовпевнено пригрозив: «Хай хтось спробує нам у цьому заважати. Відповідь буде гідна».

Згодом представники влади неодноразово казали, що ціну на газ для населення цього року (тут робився певний наголос) не підвищуватимуть. І ось, маємо – газ дорожчає на 50%.

Прем’єр все пояснює провальною політикою своєї попередниці та вимогами МВФ. А від Президента «гідних пояснень про особливо важливе» щось не чути.

У попереднього глави держави був дуже зручний привід не дотримуватися обіцянок: мовляв, ну, що тут поробиш, коли Прем’єр-міністр такий нехороший. Тепер усе навпаки: Президент і прем’єр люди з однієї команди, де дотримуються чіткої ієрархії. Тому Віктору Януковичу варто було би пояснити: чому в такому «особливо важливому для нього» питанні він не дотримав обіцянки.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG