Доступність посилання

ТОП новини

Коли в уряді відбудуться масштабні чистки? (Огляд преси)


Київ – Партія регіонів поспішно зміцнює владну структуру, поки їхній рейтинг не почав падати. Ротації в уряді, як стверджує газета «Нова», лише відрізок шляху до авторитаризму. З усієї владної вертикалі прибирають людей, котрі не належать до оточення Віктора Януковича. Преференції «у донецьких». Загалом же, в уряді Миколи Азарова найбільша в Європі кількість міністрів.Утім, як прогнозують журналісти, вже незабаром їх кількість може зменшитися. Восени в уряді очікуються масштабні кадрові чистки. Включно до відставки усього Кабміну. Конкретні посади і прізвища видання називає в статті «З речами на вихід!».

У цьому ж числі газета «Нова» коментує новий фільм про Віктора Януковича, знятий його оточенням. Видання пише, що подібна «ода про свого «великого» патрона, батькові усіх народів товаришу Сталіну і не снилась». Надто вже багато покірливого захоплення до чинного Президента від знятих у фільмі чиновників та артистів. Інші коментарі видання пропонує у рубриці «Культ особистості» у статті «Отче наш Янукович, іже єсі на Донбасі…»

Тоді як одні країни позбавляються від тоталітарної спадщини, Україна, навпаки, повертається до символів сталінізму. Про причини йдеться в матеріалі газети «День». Журналісти видання припускають, що комуністи продовжують наполягати на встановленні пам’ятника Сталіну також в Одесі, Дніпропетровську, Севастополі, щоб підтримати свій рейтингу, котрий невпинно падає. Необхідно пам'ятати, переконують газетярі, що загравання з тоталітарним минулим, у будь-яких виявах, як, наприклад, використання символіки, встановлення пам'ятників, веде до розколу суспільства. Використання історії як зброї у політичній боротьбі дуже небезпечне. Стаття називається «Прикрашання будівлі» з особливим цинізмом».

У колишньому Радянському Союзi тричi запроваджували врахування середнього бала атестата пiд час вступної кампанiї i вiдмовлялися вiд цього. Шкiльна оцiнка завжди була, є i буде суб’єктивною! – переконує читачів газети «Урядовий кур’єр» директор Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. Він вважає, що це яскравий приклад тоталітарної педагогіки.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG