Доступність посилання

ТОП новини

Куди влітку збираються поїхати парламентарії та скільки українці заплатять за їхній відпочинок? (Огляд преси)


Київ – Перший день вступної кампанії до вишів пройшов з величезним ажіотажем і скандалами. Як розповідає газета «Сегодня», абітурієнти, боячись запізнитися з подачею документів, оскільки мають на це лише два тижні, масово атакують приймальні комісії. Черги займають звечора. З деталями процесу знайомить стаття «Виші беруть штурмом».

Росія відправляє в Україну більше газу, ніж Україна отримує. Те, що в Україні органи державної статистики називають зниженням імпорту російського газу, в Росії трактується як нарощування закупівель. Різні трактування експерти газети «Економіческіє ізвєстія» пояснюють як різними пріоритетами в позиціонуванні реальної ситуації з газових питань, так і можливостями тіньових оборудок з цим скандально відомим енергоресурсом. Заголовок публікації «Статистика затьмарила істину».

Канікули народних депутатів українському бюджету обійдуться в 17 мільйонів гривень. Як стверджує газета «Факти», кожен з 450 депутатів отримав по 38 тисяч гривень відпускних. Дехто з опитаних газетярами парламентаріїв збирається скористатися безкоштовними путівками в кримський санаторій у Нижній Ореанді, що належить Верховній Раді. Хоча багато й винятків. Скажімо, регіонал Владислав Лук’янов збирається на відпочинок у Китай, а нунсівець Анатолій Гриценко – в Туреччину.

Команда українських ентузіастів освоює новий вид зйомок тривимірного зображення. І вже незабаром обіцяє глядачам показати свою продукцію, стверджує газета «День». Видання нагадує, що сьогодні лише одиниці знають, як практично знімати 3D-кіно – адже у світі робляться лише перші кроки серійного виробництва професійної 3D-техніки. Більше того, не існує сталих правил зйомок тривимірного зображення. Про українських кіномитців-дослідників йдеться в матеріалі «3D-революція в українському кіно!».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG