Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ вимагає розгляду в Раді мораторію на підвищення тарифів


Фракція БЮТ вимагає розгляду Верховною Радою на сьогоднішньому засіданні законопроекту про заборону на підвищення тарифів на газ для населення. Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

«Ми будемо вимагати, щоб депутати підтримали законопроект, який внесла наша фракція і який ми будемо вимагати після урочистостей поставити на голосування, – це заборона на підвищення цін на наш український газ для наших громадян, а, як наслідок, і тарифів на тепло і гарячу воду», – сказала Тимошенко.

Крім того, за її словами, БЮТ вимагає розгляду в парламенті проекту змін до державного бюджету на 2010 рік у частині виділення виплат потерпілим від повені жителям західних областей.

«Нам потрібно сьогодні ухвалити зміни до бюджету України, які дадуть можливість людям, що постраждали від паводка, виплатити: 5 тисяч гривень – для тих, хто трохи постраждав, 30 тисяч гривень – для тих, хто має зробити ремонт у своєму будинку і навести порядок у господарстві, і 100 тисяч гривень – для тих, хто втратив своє житло», – заявила лідер БЮТ.

За словами Тимошенко, такі суми виділяв її уряд 2008 року тим, хто постраждав від паводка, і нинішня влада має зробити так само.

Пізніше член фракції БЮТ Олег Ляшко повідомив, що він та перший заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем’якін мали розмову зі спікером Володимиром Литвином, однак той відмовився вносити дані законопроекти до сьогоднішнього порядку денного.

За словами Ляшка, Литвин пояснив це тим, що сьогодні у парламенті передбачене тільки проведення пленарного урочистого засідання з нагоди 20-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України.

Депутат додав, що, незважаючи на це, його фракція продовжуватиме вимагати розгляду відповідних питань у п’ятницю.

XS
SM
MD
LG