Доступність посилання

ТОП новини

Янукович обіцяє довести, що безвідповідальність влади – в минулому


Президент України Віктор Янукович виступив із зверненням до народу з нагоди 20-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України.

«Як Президент держави, гарант Конституції, я сповнений рішучості забезпечити Україні такі внутрішньополітичні та зовнішні чинники, які дозволять нашому народу відчути, що безвідповідальність влади назавжди пішла в минуле», – мовиться в зверненні глави держави, розміщеному на його офіційному сайті.

Янукович нагадав, що 20 років тому українська влада ухвалила непросте рішення: «Ментально більшість депутатів Верховної Ради тодішньої радянської України все ще мислила категоріями існуючої політичної реальності. І все ж вони проголосували за документ, що відкрив принципово нову сторінку в історії України».

За словами Президента, саме 20 років тому українському народу було дано чіткий сигнал, яким шляхом Україна попрямує у майбутнє: «Очевидно, так було визначено самим Провидінням, щоб ми пройшли цей шлях надій і розчарувань до кінця. Тому я переконаний, нам не слід ані ідеалізувати попередні двадцять років, ані применшувати їх значення».

Янукович також заявив, що «сьогодні нарешті здобуто довгоочікувану політичну стабільність, закладаються підвалини глибоких системних реформ, які дозволять вивести Україну на шлях сталого соціально-економічного розвитку».

Глава держави висловив переконаність у тому, що європейська перспектива, розвиток стратегічних відносин із центрами світової політики, зокрема з Російською Федерацією, «забезпечать нам економічне процвітання і соціальний прогрес».

«Ми гідно продовжимо справу, розпочату двадцять років тому», – запевнив Янукович.

Декларацію про державний суверенітет України Верховна Рада Української РCР ухвалила 16 липня 1990 року.
XS
SM
MD
LG