Доступність посилання

ТОП новини

Газета Kyiv Post запускає багатомовний сайт


Інтерфейс сайту газети Kyiv Post
Інтерфейс сайту газети Kyiv Post

Київ – Впливову англомовну українську газету Kyiv Post відтепер можна читати в інтернеті українською та російською мовами. У Kyiv Post кажуть, що таким чином намагаються розширити коло своїх читачів. Поява нового медіа проекту здивувала багатьох оглядачів, адже досі в галузі панувала криза.

Цього року газета Kyiv Post святкує своє 15-річчя. Нині це – 32 кольорові сторінки інформації про події в Україні англійською мовою. Газета є одним із головних джерел інформації про Україну для закордонних оглядачів. Але тепер матеріали газети будуть доступними і для тих, хто читає лише українською чи російською мовами, бо для них Kyiv Post презентує новий інформаційний веб-сайт.

За словами генерального директора медіахолдингу Public Media Джима Філіпоффа, до відкриття сайту підштовхнула висока популярність видання серед українських читачів.

«Ми зробили багато, щоб цікаво представляти Україну англійською. Але цей зміст повинен бути доступним українською та російською саме для українців – адже це видання про їхню країну», – каже він. «Багато наших статей щотижня перекладаються і публікуються в інших ЗМІ, і ми розуміємо, що через мовний бар’єр стримуємо попит на інформацію, яку подає наше видання», – додає Джим Філіпофф.

Сайт працюватиме окремо від газети


Серед рубрик сайту – зокрема «Україна за кордоном», де публікують матеріали, присвячені розумінню України в інших країнах світу та проблемам, з якими стикаються українці за кордоном.

Головний редактор сайту Kyiv Post Андрій Черніков розповідає, що, окрім того, що на сайті публікуватимуться і переклади з друкованих випусків, більшість матеріалів готуватимуться спеціально для веб-версії. На думку редактора, запуск сайту – одна з ознак того, що криза в медіабізнесі закінчується. «Видавці інвестують у мас-медіа, інвестують в інтернет. Зараз багато говорять, мовляв, виживе лише той, хто використовує різні платформи для подачі інформації – ми зважаємо на це, і маємо тепер не лише газету, але й сайт», – наголошує він.

Поява нового медійного проекту – явище рідкісне для сьогоднішнього українського медіаринку, де за майже два роки кризи припинили своє існування кілька десятків друкованих ЗМІ.

Видавець Kyiv Post Мохаммад Захур зазначає: запуск інформаційного веб-ресурсу – доказ того, що попит на якісну інформацію в Україні є. На запитання «Радіо Свобода», чи не відчуває Kyiv Post тиску з боку нової влади, бізнесмен відповів, що видання має можливість подавати інформацію так, як вважає за потрібне його редакційний колектив.

«Очевидно, що на деякі мас-медіа в Україні тиснуть – ми чуємо це зокрема від представників деяких телеканалів. Проте наше видання не є наближеним до тієї чи іншої політичної сили – відповідно, ми не відчуваємо ніякого тиску, ми маємо можливість писати про події в Україні так, як воно є насправді», – наголошує Мохаммад Захур.

Видання Kyiv Post відоме зокрема публікаціями журналістських розслідувань, присвячених зокрема вбивству журналіста Георгія Гонгадзе, Помаранчевій революції, а також фактам політичної корупції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG