Доступність посилання

ТОП новини

Українське суспільство має грунтуватися на християнських цінностях – Яценюк


Лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк переконаний, що українське суспільство має ґрунтуватися на християнських цінностях.

Про це він сказав під час всеукраїнської прощі до Марійського духовного центру у селі Зарваниця Теребовлянського району Тернопільскої області.

Яценюк разом із владиками та священиками відвідав чудотворне місце та взяв участь у святій Літургії, яку провів глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Любомир Гузар.

«Найбільша біда – це підміна справжніх цінностей фальшивими: матеріальними статками, грошима, якимись посадами. Допоки наше суспільство не почне грунтуватися на справедливих християнських цінностях, ми вічно будемо в незрозумілій боротьбі. А вибороти можна тільки тоді, коли ти знаєш, на що опертися. Крім Біблії і християнських цінностей, не тільки немає, а й не треба більше ні на що опиратися», – сказав Яценюк журналістам під час відвідання Зарваниці.

Село Зарваниця відоме християнам цілющим джерелом та появою біля нього чудотворної ікони Пресвятої Діви Марії. Сьогодні це одна з найбільших святинь УГКЦ. Її також віднесено до переліку 15 найвизначніших святинь католицького світу, пов’язаних з об’явленням Діви Марії.

Цього року проща до Зарваниці зібрала близько 50 тисяч прочан із України і сусідніх держав.
XS
SM
MD
LG