Доступність посилання

ТОП новини

Запланована приватна зустріч патріарха Московського з Януковичем


У вівторок розпочинається 8-денний візит до України патріарха московського Кирила. Заплановано, що він відвідає три міста – Одесу, Дніпропетровськ і Київ. Очікується, що Кирило зустрінеться з Президентом Януковичем, щоб поладнати низку організаційних питань, які не вдалося вирішити минулого року з колишнім Президентом Ющенком.

За інформацією російських джерел планується неофіційна зустріч Кирила і Януковича. У програмі поїздки Кирила Україною немає зустрічей з політиками і державними діячами. Хоча у адміністрації Президента Януковича конфіденційно повідомили деяких журналістів, що зустріч Президента з Кирилом може відбутися або ж в Криму, де відпочиває Янукович, або ж в Одесі, яку першою відвідає Кирило вже 20-го липня і пробуде тут три дні.

24-25 липня Кирило перебуватиме у Дніпропетровську. 27-28-го липня він братиме участь у щорічних відзначеннях хрещення Русі в Києві. Влада в столиці України боїться у цей час зіткнень представників різних церков. У Київраді також повідомили журналістів, що офіційне перейменування вулиці Мазепи на вулицю Лаврську пов’язане з намірами Кирила створити тут резиденцію Московського патріархату, бо в Москві вже офіційно оголошено про створення там представництва Києво-Печерської Лаври.

Члени політради об’єднання «Свобода» називають візит Кирила в Україну «колонізаторською місією». А Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет попередив, що Кирило проповідує ідею духовної єдності Росії, Білорусі й України: «Під цією благозвучною вивіскою криється імперська ідея позбавлення України її державної незалежності».
XS
SM
MD
LG