Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття: міліція «шокована» рівнем розкрадання «повеневих» коштів


На Прикарпатті порушили 67 кримінальних справ із приводу виявлених 135 злочинів, пов’язаних із розкраданням коштів з державного бюджету. Ці кошти виділили на ліквідацію наслідків стихії 2008 року. Про це повідомив начальник управління УМВС України в Івано-Франківській області, генерал-майор Василь Варцаба.

Збитки становлять 20 мільйонів 192 тисячі гривень. Завдяки правоохоронцям уже відшкодовано 10 мільйонів 489 тисяч гривень.

За словами Василя Варцаби, із 135 злочинів шість відзначаються особливим розмахом – збитки понад мільйон гривень.

Як приклад, керівник прикарпатської міліції навів випадок в селищі Перегінськ, де одна з фірм уклала договір на відновлення берегоукріплень на ріці Лімниця. Серед формулювань правоохоронців – «умисно, за попередньою змовою», «укладення фіктивних договорів». З 2 мільйонів 708 тисяч гривень на роботи витратили 198,5 тисячі гривень, а решту «перевели в готівку і привласнили».

Василь Варцаба не зміг стримати емоцій – він «шокований, як можуть люди красти».

Лише за останні півроку виявлено 59 злочинів. А цього тижня за три дні порушено три кримінальні справи, де фігурують суми 342 тисячі, 340 тисяч і 90 тисяч гривень. «Це все розкрадання бюджетних коштів по паводках 2008 року», – зазначив Василь Варцаба.

За 135 справами притягується до кримінальної відповідальності 58 осіб, з них 32 – державні службовці, голови міст і райдержадміністрацій, сільські голови.

Керівник прикарпатської міліції прогнозує, що ще буде чимало нових справ.
XS
SM
MD
LG