Доступність посилання

ТОП новини

Раді вітати патріарха Кирила як пастора, а не політика – єпископ Симеон


Якщо Патріарх Кирило їде до Дніпропетровська з пастирським візитом, Дніпропетровська єпархія УПЦ Київського патріархату не заперечує проти нього. Про це заявив керуючий Дніпропетровською єпархією УПЦ Київського патріархату єпископ Симеон.

«Ми будемо молити Бога, щоб він дав можливість патріархові Кирилу спокійно приїхати на Дніпропетровщину. Ми – миролюбний народ, і готові приймати будь-яких гостей. Свого часу Україну відвідував і Папа Римський Іоанн Павло Другий, і ми його тепло приймали. На сьогодні не всі добре складається у справі церковного відродження в Україні. Думаю, прийдуть нові часи і нова помісна національна церква в Україні на чолі з патріархом у Києві», – заявив Симеон.

Наразі кілька політичних сил правого крила заявили, що під час візиту керівника Російської православної церкви до Дніпропетровська разом із православними Київського патріархату виставлять пікети.

Єпископ Симеон зазначив, що сам він до цих акцій не долучатиметься, водночас вірянам та священикам конфесії участі в пікетуваннях не заборонятиме.
XS
SM
MD
LG