Доступність посилання

ТОП новини

Путін прогнозує проваленим російським шпигунам «цікаве, яскраве життя»


Прем’єр-міністр Росії заявив, що вже зустрічався з групою викритих у США російських агентів, яких після провалу і засудження депортували до Росії, обмінявши на чотирьох засуджених за «державну зраду» в Росії.

Відповідаючи на запитання журналістів у перебігу візиту до України в суботу, Володимир Путін розповів, що співав разом із ними пісень на кшалт радянської патріотичної «С чего начінаєтся Родіна» та інших «приблизно такого ж змісту».

Згадану пісню, з кінофільму «Щит і меч» про радянських розвідників, які діяли в тилу ворога в часи Другої Світової війни, вважають за неофіційний гімн радянських, а потім російських працівників розвідувальних служб.

Путін, який сам свого часу був агентом радянської розвідки за кордоном, назвав долю агентів «дуже важкою».

Він також висловив упевненість, що ці люди, повернувшись до Росії », «будуть працювати на вартому їх місці».

«Не сумніваюся, що в них буде цікаве, яскраве життя», – додав Путін.

Десять російських агентів (із них дев’ять виявилися громадянами Росії), викритих і арештованих нещодавно у США, за повідомленнями американських засобів інформації, роками витрачали великі гроші, вочевидь, із Росії на своє життя в цій країні й вимагали все нових коштів. При цьому їм навіть не висували жодних звинувачень, пов’язаних зі шпигунством, бо ті за весь час фактично не змогли завдати шкоди США.

Їх звинуватили в порушенні закону, який вимагає від агентів іноземних урядів офіційно зареєструватися у США, і після визнання вини засудили до тих термінів у кілька тижнів, які вони вже відбули під вартою. Значно тяжчі звинувачення в відмиванні грошей із них зняли, щоб здійснити обмін невдалих агентів на чотирьох росіян, які вже багато років перебували в ув’язненні в Росії за звинуваченнями, пов’язаними зі шпигунством.
XS
SM
MD
LG