Доступність посилання

ТОП новини

Гаазька конвенція про апостиль тепер чинна і з Німеччиною


Німеччина зняла своє застереження щодо приєднання України до Гаазької конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, від 5 жовтня 1961 року, повідомило сьогодні посольство Німеччини в Києві.

Це сталося ще 22 липня 2010 року, відтак ця Конвенція набула законної чинності у відносинах між Німеччиною та Україною з цієї дати.

Таким чином Німеччина, як і решта з загалом 98 держав-учасниць Конвенції, відмовилася у відносинах із Україною від вимоги повної консульської легалізації офіційних документів і перейшла на спрощену процедуру апостилювання.

Це означає, що замість збирання почергових підтверджень чинності документа в установах обох сторін достатньо однієї спеціальної печатки «апостиль» (Apostille), встановленої цією Конвенцією. Підтвердження підписів і печаток на офіційних документах апостилем робить ці документи чинними в усіх країнах-учасницях Конвенції.

Україна приєдналася до цієї Конвенції 22 грудня 2003 року. Але дві країни, Німеччина і Бельгія, скористалися своїм правом висловити заперечення проти приєднання України і далі не визнавали українських апостилів. Бельгія відмовилася від свого заперечення ще 2004 року.
XS
SM
MD
LG