Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи у запорізькому храмі – провокація чи початок виборчої кампанії? (Огляд преси)


Київ – Вибух у Свято-Покровському соборі Запоріжжя в День Хрещення парафіяни й ветерани українських спецслужб розцінюють як провокацію і, можливо, сценарій ФСБ. Мета – виставити церкву Московського патріархату в ролі жертви. У цьому контексті, як наголошує газета «Україна молода», дуже важливо, щоб українці зрозуміли: вибухи почали лунати після зміни влади в країні, з переорієнтацією держави саме в бік Москви. У свою чергу, чинна влада теж має усвідомити, що дехто намагається кинути Україну на смугу нестабільності і замислитися над тим, кому це вигідно. А, отже, зрозуміти, що та ж Служба безпеки повинна працювати не проти власного народу, а, проводячи профілактичні заходи, не допускати таких інцидентів. Стаття називається «Бомба в Запоріжжі – «новий підпал рейхстагу»?».

А ось газета «Голос України» пише, що вибух у запорізькому храмі свідчить про початок виборів. І серед аргументів виборчої кампанії, як часто буває, її величність провокація.

Восени Україну чекає різке підвищення цін. Причина, як стверджує газета «Діло»,– різке зростання тарифів на газ, а також спека, через яку дорожчає зерно. Ці фактори, на думку газетярів, здатні довести інфляцію до рівня 15% за підсумками року. Заголовок статті «Перегрів інфляції».

Спостерігаючи за програмною політикою українського телебачення, у журналістів газети «День» склалося враження, що воно прагне позбавити себе від обтяжливого прогресивного глядача. І йому це вдається. Щоправда, найпоміркованіші з них ще вірять у перемогу розуму в інформаційному просторі. Про необхідні пропорції культури на українському телебаченні експерти «Дня» розмірковують у матеріалі «Закадровий сміх культури».

В Україні почався справжній бум афер у сфері працевлаштування, стверджує газета «Факти». Найсумніше, що вирахувати і покарати шахраїв, котрі наживаються на юридичній неграмотності і довірливості співгромадян, практично неможливо. Видання пропонує ТОП-10 найпоширеніших способів дурити у сфері працевлаштування. Про них видання розповідає у рубриці «Ситуація».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG