Доступність посилання

ТОП новини

Мінекономіки розраховує до кінця року залучити 4 мільярди доларів позик


Крім коштів Міжнародного валютного фонду, Україна в 2010 році може укласти договори на залучення кредитів міжнародних фінансових організацій на загальну суму 3,9 мільярда доларів, прогнозують у Міністерстві економіки України.

Як повідомив перший заступник міністра економіки Анатолій Максюта, це будуть як системні позики, так і кредити на реалізацію інфраструктурних проектів.

Серед проектів, які можуть бути підписані до кінця року, Максюта назвав позику на політику розвитку (може бути виділена Світовим банком на суму 500 мільйонів доларів), позику на реабілітацію фінансового сектору (Світовий банк, 350 мільйонів доларів), кредити для реалізації інфраструктурних проектів (Світовий банк і Європейський банк реконструкції та розвитку).

Перший заступник міністра економіки також позитивно охарактеризував рішення ради директорів МВФ щодо надання Україні кредиту на майже 15 мільярдів доларів протягом 2,5 років. За словами Максюти, таке рішення фонду сприятиме активізації припливу інвестицій в Україну.

Рішення про виділення Україні кредиту в рамках нової програми stand by рада директорів МВФ ухвалила 28 липня.

XS
SM
MD
LG