Доступність посилання

ТОП новини

На території Херсонеса знайшли велике поховання, яке датують Х століттям


На території Національного заповідника «Херсонес Таврійський» севастопольські археологи знайшли велике поховання періоду пізнього середньовіччя.

Як повідомило Незалежне телебачення Севастополя, на території Херсонеського некрополя в одному зі склепів виявили останки сотні людей. Розкопки тривають. Севастопольські археологи припускають, що кількість похованих людей може досягти 170.

Археологічні роботи на Херсонеському некрополі розпочато влітку цього року. Співробітники Національного заповідника «Херсонес Таврійський» планували знайти розписний склеп, а знайшли велике поховання громадян Херсонеса. Свій початок некрополь веде з ІІІ-ІV століть, але, як зауважив старший науковий співробітник заповідника Андрій Філіппенко, в Х столітті, в епоху пізнього середньовіччя, у Херсонесі відбулись якісь події, коли померло багато людей, яких поховали в склепах.

Установити тимчасові рамки поховання допомогли ключі, знайдені разом з останками людей. Точної причини масової загибелі жителів Херсонеса в Х столітті археологи назвати поки що не можуть.
XS
SM
MD
LG