Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині відзначають роковини смерті Івана Сірка


1 серпня виповнюється 330 років із дня смерті визначної особистості, славетного козачого отамана, легенди краю Івана Сірка.

Урочисті заходи з цієї нагоди відбулись на могилі кошового отамана, в селі Капулівка, що у Нікопольському районі, повідомляє в неділю кореспондентка Радіо Свобода.

Представники влади та громадських організаціях поклали квіти до могили Івана Сірка, взяли участь у молебні. Тут же відбулися козацькі вишколи, кінні змагання, виставка майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

Щороку на території меморіального комплексу Івана Сірка дніпропетровці вклоняються пам’яті кошового отамана і відзначають Дні козацької слави.

Іван Сірко(1605 (1610)–1680) – напівлегендарний кошовий отаман Запорозької Січі й усього Війська Запорозького Низового. Похований біля Чортомлицької Січі (тепер село Капулівка Нікопольського району).

У 60-ті роки минулого століття, коли води Каховського водосховища наблизилися до могили, прах перепоховали в іншому кінці села. Могилу Сірка вважають цінною пам’яткою історії та культури.
XS
SM
MD
LG