Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція обурена кредитом МВФ; дитсадки не готові до обов’язкового навчання дошкільнят (огляд преси)


Київ – Довгоочікуваний кредит МВФ породив в Україні хвилю оптимізму. Але не в усіх. Зокрема, опозиційний уряд опублікував заяву, в якій висловлюється жаль, що міжнародні фінансові інституції спонсорують збагачення представників режиму за рахунок грабунку українських громадян. Їхню думку не поділяє кореспондент газети «День», який вважає, що це «не підходящий випадок, щоб «переводити стрілки» з чистої економіки на брудну політику», і що конструктивна опозиція лише виграла б, якби не соромила МВФ даремно й на шкоду власній країні, а взялася налагодити дієвий контроль за використанням позикових коштів.

Запровадження з нового навчального року обов’язкової дошкільної освіти загрожує ще більше загострити проблему нестачі місць у дитячих садках країни. Як пише «Ділова столиця», очевидно, що держава навряд чи знайде кошти на будівництво нових установ, а в регіонах змушені будуть ущільнювати наявні садки та виселяти з комунальних приміщень приватних педагогів. Гарячкові спроби чиновників врятувати ситуацію, на думку газетярів, приведуть до того, що батькам доведеться витрачати на вирішення питання ще більше часу та грошей.

Приміщення для ведення бізнесу знову знаходять покупців. Як інформують «Економіческіє ізвестія», за перше півріччя на ринку нерухомості визначилися два головні тренди – поновлення будівництва офісної нерухомості та збільшення кількості оборудок. Про позитивні тенденції докладніше в інформується в статті «Спека розморозила офіси».

При нарахуванні пенсії людина може надати відомості про зарплату за минулі роки навіть у тому випадку, якщо архів підприємства не зберігся й довідку про заробіток одержати неможливо. У такому разі дохід визначається із середніх ставок і окладів на підприємстві або в даній галузі, професії. Інші особливості нарахування пенсій розповідають експерти газети «Факти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG