Доступність посилання

ТОП новини

МВС: посадовці «Кінґз Кепітал» ошукали громадян на 100 мільйонів гривень


У ході досудового слідства встановили, що загальні збитки, спричинені фінансовими махінаціями керівників ТОВ «Кінґз Кепітал» та пов’язаними з ним суб’єктами підприємницької діяльності, становлять понад 100 мільйонів гривень. Про це повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України.

За повідомленням, були ошукані понад три тисячі громадян, що проживають практично в усіх регіонах України, яких у цій справі визнали потерпілими.

Зокрема, як встановили правоохоронці, впродовж 2006-2008 років службові особи групи компаній «Кінґз Кепітал» під виглядом високо прибуткової інвестиційної діяльності, обіцяючи надприбутки, залучали вклади громадян України, у результаті чого останні були ошукані та залишились і без вкладів, і без обіцяних відсотків.

«До кримінальної відповідальності притягаються шість осіб, серед яких службові особи даних підприємств та пастор Церкви «Посольство Боже» Сандей Аделаджа, яким висунули відповідні обвинувачення та обрали запобіжні заходи. На їхнє майно, цінності та вклади, з метою забезпечення заявлених цивільних позовів, наклали арешт», – йдеться в повідомленні МВС.

На даний час досудове слідство триває.

Столична міліція 24 листопада 2008 року затримала керівника ТОВ «Кінґз Кепітал» Олександра Бандурченка. Наприкінці серпня 2009 року суд у Києві звільнив Бандурченка з-під варти під підписку про невиїзд.
XS
SM
MD
LG