Доступність посилання

ТОП новини

Британця засудили за експлуатацію малолітніх українок – центр новин ООН


Британського педофіла, що вивіз з України двох 11-річних дівчат з метою сексуальної експлуатації та виробництва дитячої порнографії, засудили до довічного тюремного ув’язнення, повідомляє центр новин ООН.

«Викриття злочинця та спасіння його жертв стало можливим багато в чому завдяки співпраці Міжнародної організації з міграції, українського відділу боротьби з кіберзлочинністю МВС України, що базуються у Великій Британії, центру боротьби з експлуатацією дітей та їх захистом в інтернеті», – мовиться в повідомленні.

За словами голови МОМ в Україні Манфреда Профазі, Україна є однією з країн-постачальниць «товару» для індустрії дитячої порнографії. Водночас він відзначив зусилля правоохоронних органів у справі запобігання та викриття таких злочинів.

Зі свого боку, голова відділу з боротьби з кіберзлочинністю МВС України Руслан Пахомов заявив, що Україна стала основним пунктом призначення «сексуальних туристів-педофілів». «Особливо вразливі перед цією загрозою діти із сільських районів. Ми вирішили працювати в тісній співпраці з МОМ та іншими нашими партнерами з тим, щоб підвищити обізнаність про загрозу та захистити тих, хто схильний до ризику опинитися в такій ситуації», – заявив Пахомов.

За його словами, жертв засудженого педофіла та їхніх батьків направили у МОМ, де їм допоможуть отримати медичну, психологічну та соціальну допомогу та підтримку.

За даними дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), жертвами торговців людьми щорічно стають 1,2 мільйона дітей. Багатьох із них використовують з метою сексуальної експлуатації.
XS
SM
MD
LG