Доступність посилання

ТОП новини

Зростання комунальних послуг вдарить по середньому класу (огляд преси)


Київ – Підвищення комунальних тарифів – найактуальніша та найважливіша тема для більшості українців, стверджує газета «День». Соціологи підрахували, що зараз в Україні близько 20% громадян живуть за межею бідності. Однак після підвищення тарифів цей показник суттєво не зміниться, але лише завдяки субсидіям, за якими збираються звернутися чимало українців. А от громадяни із середніми доходами можуть постраждати. Отримати субсидії у них менше шансів, тому й доведеться більше сплачувати за комунальні послуги й водночас заощаджувати на власних потребах. Детальніше про те, як вплине зростання тарифів на рівень життя українців йдеться в матеріалі «Удар по середньому класу».

В українській військовій авіації залишилося близько 30 пілотів, здатних реально вилітати на бойові завдання, а не просто підняти у повітря літальний апарат і перемістити його в інше місце. Більшість із них у такому віці, що за кілька років залишать службу, а заміни їм немає. Чому так сталося? Адже значення військових повітряних сил у сучасних збройних конфліктах постійно зростає. Про це розмірковує дописувач газети «Голос України» у статті «Розвал авіації в Україні: фахівців усунено від штурвалу».

Вже не один уряд обіцяв упоратися з приватизацією iнвестицiйно привабливих шахт. Зокрема, уряд Миколи Азарова переконує, що впорається із завданням до 2014 року. Але, як зауважує газета «Урядовий кур’єр», поки привид масової приватизації вештався помiж териконами, вугiльнi шахти поступово переходили у приватну власнiсть. На сьогоднi близько 40 вiдсоткiв українського вугiлля видобувають саме приватники. Про найважливіші аспекти приватизації розповідається в публікації «Шахти чекають інвестицій».

«Економічєскіє ізвєстія» провели власне розслідування, щоб з’ясувати портрет пересічного українського неплатника кредитів. А ще – кому банки надають перевагу при кредитуванні. З’ясувалося, що злісний боржник з кредитів – одружений чоловік у віці 34-36 років, котрий закінчив ПТУ чи технікум, проживає в обласному центрі і має шкідливі звички. Про те ж, з ким банки працюють охочіше, розповідається в статті «Ідеальний позичальник – жінка».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG