Доступність посилання

ТОП новини

Чому влада на чолі з Януковичем оминає реформи? (Огляд преси)


Київ – Осінній політичний сезон в Україні буде не менш спекотним, аніж нинішнє літо. Однак влада в особі Президента, прем’єра та представників парламентської коаліції демонструє впевненість у власних силах і не збирається відмовлятись від проголошеної політики реформ. Проте поки що вітер реформаторських змін минає та й оминатиме Україну десятою дорогою. Такий прогноз озвучив в інтерв’ю газеті «День» Леонід Кравчук. З його аргументами можна ознайомитись у матеріалі «Програма Януковича — чудова, але в нього немає команди, щоб реалізувати її».

З приходом нової влади із МВС та Служби безпеки України повіяло репресивною активністю, стверджує газета «Україна молода». Останній інцидент за участю СБУ – виклик на допит блогера та громадського діяча Олега Шинкаренка, який у своєму інтернет-щоденнику виклав критичні думки про владу і жартома додав: хто б цю владу вбив би. Цей виклик нагадав співголові Харківської правозахисної групи Євгену Захарову дії КДБ та сумнозвісного 5-го управління за радянських часів, які полювали на інакомислячих та «оберігали» керівництво Компартії. Інші паралелі правозахисник наводить у матеріалі «Україна перетворюється на поліцейську державу».

Завдяки забороні експорту зерна з Росії Україна стає монопольним постачальником з Причорноморського регіону. Ситуація складається вдало, адже, як наголошує експерт газети «Діло», в Україні зараз надлишок у 16 млн. тонн, а ціни на зерно нині високі. Однак вигідна для аграріїв та експортерів ситуація поставила перед української владою складне завдання контролю об’ємів експорту в умовах, коли країна, як член СОТ, не може ввести обмеження на вивіз зерна.

Заплава рівнинних річок належить до досить динамічних форм рельєфу. Йдеться про щорічні змиви водою берегів, коли гектари родючих земель зникають під водою або з’являються в іншому місці. Воно б і нічого, коли б території не межували із сусідніми державами. Відтак, якщо не зміцнити береги, то, як попереджає газета «Урядовий кур’єр», існує загроза відторгнення вiд території України вже в найближчі п’ять рокiв 100 гектарiв земель. Поступова змiна клiмату i прискорення ерозiйних процесiв через змiну гiдрологiчного режиму рiчки, а також повенi, що стають дедалi iнтенсивнiшими i тривалiшими, змушують по-iншому поглянути на проблему, наголошують газетярі. Стаття називається «Будемо перемальовувати мапи?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG