Доступність посилання

ТОП новини

Україна розпочне пiдвищення пенсiйного вiку для жiнок – меморандум МВФ


Україна зобов’язалася перед Міжнародним валютним фондом поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років. Про це мовиться в меморандумі, підписаному українською владою та МВФ.

Відповідно до документа, збільшення пенсійного віку для жінок здійснюватиметься на 6 місяців щорічно, починаючи з 2010 року.

Українська влада також зобов’язалася до кінця вересня розробити й внести на розгляд парламенту законопроект, який передбачає і збільшення мінімального терміну пенсійного страхування з 5 до 15 років, збiльшення на 10 рокiв квалiфiкацiйного перiоду для отримання повної пенсiї. Це має полiпшити збалансованiсть Пенсiйного фонду на два мільярди гривень у 2011 роцi.

Крiм того, українська влада планує до кiнця грудня цього року змiнити базу нарахування пенсiй, передбачивши їх додаткове збiльшення на 1% за кожен рiк, вiдпрацьований понад визначеного термiну: 20 рокiв – для жiнок i 25 рокiв – для чоловiкiв, iдеться в меморандумi. Передбачається, що це дасть змогу скоротити видатки Пенсiйного фонду на 6,2 мільярда гривень у 2011 роцi.

28 липня рада директорів МВФ ухвалила рішення щодо виділення Україні в рамках нової програми stand by кредиту на суму понад 15 мільярдів доларів протягом 2,5 років.

XS
SM
MD
LG