Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти: 44% дітей не мають можливості відвідувати дитсадки


56% дітей віком від одного до шести років мають можливість відвідувати дошкільні навчальні заклади, повідомляють у Міністерстві освіти та науки України.

Як заявила керівник відділу дошкільної освіти МОН Ніна Омельяненко, наразі в Україні налічується 15,5 тисячі дошкільних навчальних закладів, в яких перебувають понад 1,2 мільйона дітей.

За її словами, щорічно кількість дошкільних закладів збільшується на 200-300 одиниць.

«Однак, наявна мережа дошкільних навчальних закладів не повною мірою задовольняє освітні потреби населення. Лише 56% дітей від одного до шести років можуть відвідувати дошкільні навчальні заклади. Тобто, не вистачає місць», – зауважила Омельяненко.

Водночас, за її словами, спостерігається хороша динаміка навчання дітей п’ятирічного віку. Цього року 93,5% дітей старшого дошкільного віку охоплені дошкільною освітою, повідомила представник Міносвіти.

Вона повідомила, що наразі понад 106 тисяч дітей «стоять у черзі на отримання дошкільної освіти». Крім того, майже тисяча дошкільних навчальних закладів не функціонують із різних причин.

22 липня Президент підписав ухвалений Верховною Радою закон України «Про внесення змін до законодавчих актів з питань середньої та дошкільної освіти», згідно з яким школярі вчитимуться 11 років замість 12. Цей закон вносить зміни і до закону України «Про дошкільну освіту». Відповідно до нього, запроваджується обов’язкова дошкільна освіта дітей старшого дошкільного віку – з п’яти років.
XS
SM
MD
LG