Доступність посилання

ТОП новини

Онопенко планує зустрітися з Януковичем з приводу закону про судоустрій


Голова Верховного Суду України Василь Онопенко заявляє, що планує зустрітися з Президентом Віктором Януковичем і обговорити з ним «наслідки», які виникають у зв’язку з набуттям чинності законом про судоустрій.

«У понеділок я телефонував Президентові, ми переговорили в телефонному режимі і домовилися про зустріч. Він спитав, чи це терміново. Я сказав, що ні, що питання терпить. Але я повинен його поінформувати про ті наслідки і ті проблеми, які сьогодні виникають у зв’язку зі вступом у дію цього закону. Там багато процесуальних проблем. І я, як юрист, як суддя, розумію – закон ухвалений і його треба виконувати. Але потрібно виконувати так, щоб це було на користь держави, на користь людям, у першу чергу, і щоб суди працювали ефективно», – сказав Онопенко в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, на загальних зборах суддів створили робочу групу під керівництвом голови Ради суддів. Ця група, як заявив Онопенко, буде напрацьовувати пропозиції щодо вдосконалення закону про судоустрій. Після цього пропозиції будуть внесені на розгляд Президентові і Верховній Раді.

«Ми робили все, щоб не допустити ухвалення такого недосконалого закону… Сьогодні треба виправляти ситуацію», – заявив голова ВСУ.

Цього місяця закон «Про судоустрій і статус суддів» набрав чинності.

7 липня український парламент ухвалив цей закон, що був внесений Президентом Віктором Януковичем.

Документ передбачає створення Вищого спеціалізованого суду України для розгляду цивільних і кримінальних справ, який діятиме як суд касаційної інстанції; зменшення кількості суддів Верховного Суду України; обмеження функцій ВСУ; ліквідацію військових судів; обов’язкове призначення членами Вищої ради юстиції суддів, обраних безстроково.

XS
SM
MD
LG