Доступність посилання

ТОП новини

Янукович наполягає на внесенні податку на нерухомість – Акімова


Податковий кодекс, ухвалення якого очікують восени цього року, повинен містити розділ про податок на нерухомість.

Таку вимогу висуває до розробників документу Президент Віктор Янукович, повідомила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова.

«Рішення має бути ухвалене раз і назавжди», – сказала вона, зазначивши, що податок наразі сприймається складно, тому його ставка й інші аспекти впровадження, зокрема, терміни, повинні стати предметом подальшого обговорення, проте необхідність включення податку на нерухомість у податкове законодавство не викликає сумнівів.

При цьому Акімова повідомила, що зараз продовжуються дискусії і стосовно запровадження податку на депозити і щодо прогресивної шкали оподаткування доходів фізичних осіб.

В опублікованому після ухвалення в першому читанні проекті Податкового кодексу відсутні податки на нерухомість, депозити і прогресивна шкала оподаткування доходів фізичних осіб.

Віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявив, що на початковому етапі податок на нерухомість може бути введений з нульовою ставкою. Щодо депозитів обговорюється можливість введення 5%-го податку, аби вирівняти умови їхнього оподаткування з іншими інвестиційними доходами.
XS
SM
MD
LG