Доступність посилання

ТОП новини

Планові ремонти шляхів збігаються… з маршрутами Президента


Київ – Українські шляхобудівники екстрено будують сучасну трасу від Києва до президентської резиденції «Межигір’я». Нова дорога обійдеться у понад 50 мільйонів гривень. В «Укравтодорі» запевняють, що це є плановий ремонт, ніяк не пов’язаний із потребами Президента.Багато фахівців вважають такі витрати неприпустимими, бо не вистачає на ремонт важливіших доріг.

На трасі Київ-Вишгород-Десна – кількасот робітників та шляхобудівна техніка з кількох регіонів України. На ділянці дороги до села Нові Петрівці повністю замінюють асфальт, ставлять нові бордюри, огорожу й освітлення. Робота триває цілодобово, незважаючи на спеку.

Олексій, бригадир «Уманьавтодору», говорить, що керівництво вимагає високого темпу роботи.

«Цей шматок закінчуємо за три дні, той – за 10-15. Наша ділянка тягнеться ще з півкілометра на північ, далі – працюють вінничани», – розповідає бригадир.

Шляхобудівники з різних регіонів працюють незвично швидкими, як для України, темпами, використовують найсучасніші технології. Місцеві мешканці сподіваються, що після ремонту траси ранкові затори на ній зникнуть.


Проте дорогу реконструюють не на всій ділянці Вишгородської траси з інтенсивним рухом. Новий асфальт закінчується у Межигір’ї, перед воротами резиденції Президента Віктора Януковича. Днями «Українська правда» повідомила, що реконструкція дороги має закінчитися у третій декаді серпня, до повернення Президента України Віктора Януковича з відпустки. Шляхівники відповіді на це питання уникають. Проте називають ті ж самі терміни закінчення робіт, що й інтернет-видання.

Янукович ні до чого, просто дорога була поганою – Укравтодор

В «Укравтодорі» коментувати ситуацію Радіо Свобода відмовилися.

Днями керівник «Укравтодору» Володимир Демішкан повідомив, що реконструйована дорога ніяк не пов’язана з резиденцією Януковича. За його словами, ця дорога має інтенсивність руху до 30 тисяч авто на добу, при цьому вона 15 років не знала ремонту. Дорога має тріщини й порушений дренаж, тому 50 мільйонів, передбачені на її реконструкцію – цілком обґрунтовані, підсумовує Володимир Демішкан.

Траса Київ-Вишгород-Десна є важливою, але не основною транспортною артерією Київської області, говорить екс-міністр транспорту і зв’язку Євген Червоненко.

«Її ремонтують, бо є рішення уряду. Проте я неодноразово наголошував, що до 2012 року треба ремонтувати й розширювати окружну трасу довкола столиці, і розширювати усі вузькі місця пов’язаних із нею доріг».

Реконструкція Вишгородської траси, що триває, є нераціональним витрачанням коштів, переконаний член парламентського комітету з питань транспорту та зв’язку Віталій Корж.

«Коли в період дефіциту коштів на ремонт доріг кидають їх на такі проекти, то це за межею здорового глузду. Ремонту потребують багато доріг, і не лише у Київській області», – каже Віталій Корж.

Окрім траси на Вишгород, у цей час реконструюють ділянку Обухівського шосе від Києва до Кончі-Заспи, де живе значна частина українських можновладців. Зокрема, нею їздить на роботу Прем’єр-міністр України Микола Азаров.
Нова дорога: для українців чи для Президента?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG