Доступність посилання

ТОП новини

Як українцям уникнути «тарифного шоку» (огляд преси)


Київ – У структурах соцзахисту гаряча пора – нараховують державну допомогу. Разом з гіркою пілюлею – підвищенням ціни на газ, а отже і цін на комунальні послуги, люди отримали шанс і на деякі соціальні знижки. Для того, щоб оформити субсидію більше не треба стояти в довжелезних чергах, і робити від п’яти до восьми довідок, пише газета «Урядовий кур’єр». Крім того знизили поріг витрат на оплату комунальних послуг. Відтепер він не перевищуватиме 15% від родинного доходу для забезпечених роботою громадян, та 10% – для сімей, які складаються з інвалідів, дітей та пенсіонерів. Нові правила нарахування субсидій читайте в статті «Як уникнути «тарифного шоку».

Новий закон про місцеві вибори створює вигідні умови лише для однієї політичної сили – Партії регіонів. Тому опозиційні партії кооперуються та ретельно перевіряють своїх кандидатів, щоб не втратити на виборах восени свої традиційні електоральні території. Такі висновки роблять автори журналу «Український тиждень». В статті «Самі не місцеві» йдеться про те як партії збираються «обійти» гострі кути нового закону і які «брудні» технології для цього застосують.

Півсотні працівників профтехосвіти, учнів та їхніх батьків провели пікет під стінами Адміністрації Президента. Вони виступають проти липневого наказу Міністерства освіти та науки «Про оптимізацію державних професійно-технічних навчальних закладів Києва». На їхню думку, оптимізація означатиме повну ліквідацію більшості столичних ПТУ. Про у газеті «Голос України».

Спроби поставити під контроль всесвітню мережу приречені на невдачу, пише газета «День». Намагання державних органів втручатися в інформаційний простір через державні та судові органи призведуть до того, що в Інтернеті утворюватимуться своєрідні офшорні зони значної інформаційної свободи. Підкорити Інтернет буде фактично неможливо. Адже Інтернет – це не лише газети та новини, це технологія, що використовується в промисловості та банківському секторі. Більше про це дізнайтесь з матеріалу «Інтернет йде в офшори».
  • Зображення 16x9

    Валентина Аксьонова

    Співпрацює з Радіо Свобода з травня 2010 року. Працює для програм «Свобода сьогодні», «Європейська свобода», «Ранкова свобода» та «Лінія уваги». З 2009 року автор та ведуча програми «Сурма» на Національному Радіо. Має досвід роботи в гарячих точках, зокрема в Грузії в серпні 2008 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG