Доступність посилання

ТОП новини

Хто ініціює революцію в коридорах влади (огляд преси)


Київ – У тиші відпускного сезону в коридорах влади зріє справжня революція, попереджає газета «Вечірні вісті». Видання стверджує, що на Банковій готують план радикального перекрою кадрового поля влади. А саме: невдоволена своїм «ущемленим» станом група Ахметова ніби зуміла вирвати у Президента Януковича обіцянки «встановити справедливість». На роль основного «жертовного ягняти» обрано главу уряду Миколу Азарова. Подробиці інформуються в статті «Азарова змінить Колесников, а Могилева – Балога».

Партія Єдиний Центр, серед очільників якого є Віктора Балога, має політичне майбутнє і згодом вони зможуть пройти в парламент, вважає експерт «Газети по-українськи». Насправді, як переконує далі вже інший експерт видання, партія потрібна Балозі, щоб торгуватися зі владою за посаду міністра транспорту або надзвичайних ситуацій, чи за посаду голови Закарпатської області.

Газета «День» висловлює стурбованість нещодавніми повідомленнями про вбивство харківського журналіста Василя Климентьєва та побиття його дніпропетровського колеги Юрія Михайловича. Видання припускає, що це може бути й збігом обставин. Але «за п’ять років українці від таких «збігів» відвикли. Відвикли, що журналістів убивають, калічать, не дають працювати. Відвикли, що охоронець Президента заламує руки й кладе журналіста на землю. І хоча він потім був покараний і звільнений, у багатьох з’явилося стійке відчуття, що зараз ТАК МОЖНА. Продовження теми у статті «Порожнеча в ефірі, або Що українській владі слід було б знати про свободу слова?».

Зобов’язання влади щодо підвищення пенсійного віку для жінок у більшості українців викликає негативну оцінку. Чи є в цьому така крайня необхідність, як це може позначитись на тривалості життя українок і чи можливо залишити існуючі вікові межі? Аргументи «за» і «проти» підвищення пенсійного віку пропонує читачам газета «Голос України» у матеріалі «Тягар реформи доведеться звалити на жіночі плечі».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG