Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі «Хлопчика, що пісяє», вдягнуть в український костюм


Європейська асоціація українців знову одягне в український національний костюм символ Брюсселя, фонтан «Хлопчик, який пісяє» (Manneken Pis), у День Незалежності України 24 серпня, повідомив президент асоціації Олексій Толкачов.

Скульптуру хлопчика одягнуть у костюм українського козака, реконструйований за зразками козацького одягу 17–18-го століть.

Одягне хлопчика в костюм спортсмен Василь Вірастюк. Мета акції – привернути увагу європейців до туристичного потенціалу України.

«У день святкування української незалежності на площі біля фонтана в Брюсселі зберуться 10–15 тисяч туристів, ми роздамо їм флаєри, у яких розповімо про туристичний потенціал України і запросимо їх відвідати нашу країну», – сказав Толкачов.

За його словами, Україна у світових засобах масової інформації найчастіше згадується в негативному контексті, і мета святкування – додати в імідж України позитивну рису.

Президент асоціації розповів журналістам, що на 20-річчя української незалежності 2011 року асоціація планує подарувати мерії Брюсселя ще один костюм для «Хлопчика, який пісяє», який цього разу має бути присвячений епосі Київської Русі.

Толкачов повідомив, що День Незалежності України святкуватиметься в Брюсселі протягом усього дня 24 серпня, і, крім вдягання фонтанної скульптури в національний костюм, планується піша хода українців, народне гуляння біля фонтана і святкові збори українців у таверні.

Сама фігурка буде в українському вбранні від 9-ї ранку до 16-ї години, повідомляє сайт міста Брюсселя.

Зараз у «Хлопчика, який пісяє», є більше ніж 800 різних костюмів, вони зберігаються в муніципальному музеї столиці Бельгії.

Вдягання фігурки в український одяг на День Незалежності України започаткувала Європейська асоціація українців 2007 року.

Але наразі, за даними на сайті Брюсселя, це ще досі не стало постійною традицією, на відміну від щорічного перевдягання «Хлопчика» з нагоди Днів незалежності чи аналогічних головних державних свят низки інших країн світу.
XS
SM
MD
LG