Доступність посилання

ТОП новини

У Великих Сорочинцях очікують до півмільйона відвідувачів


Київ – На Полтавщині офіційно стартує національний Сорочинський ярмарок. Окрім традиційних торгів українською продукцією, свій товар покажуть і закордонні умільці. Ярмарок планують відвідати низка офіційних осіб, і, зокрема, Президент Віктор Янукович.

Традиційно у село Великі Сорочинці майстри народних промислів та виробники харчової і промислової продукції везуть свої найкращі товари. Також у рамках цьогорічного ярмарку проходитиме фестиваль народної музичної творчості «Золотий млин», участь в якому візьмуть понад 300 колективів, а українські птахівники вкотре проведуть фестиваль «Золотий гусак».

На ярмарку вчитимуть мистецтву орігамі

За словами директора Національного Сорочинського ярмарку Юлії Єрмакової, новинкою цьогорічного ярмарку стане знайомство з японською культурою. «Кожної години будуть проходити майстер-класи по мистецтву екібана, упаковки подарунків, та орігамі. – говорить директор ярмарку. – А 19 серпня будуть проводити майстер-клас по чайній церемонії».

Юлія Єрмакова каже, що організатори очікують до півмільйона відвідувачів. І щоб розселити їх цьогоріч у Сорочинцях з’явилось наметове містечко.

Мешканка Великих Сорочинців Зінаїда Тверда щороку опікується розміщенням відвідувачів ярмарку. Незважаючи на те, що зараз з’явилось наметове містечко, каже Тверда, гості селища, як і раніше на період ярмарку надають перевагу орендованому житлу.

«Люди ходять вулицям і заселяються, де знайдуть місце. Також гостей направляють від сільської ради. – розповідає Зінаїда Тверда. – Або й самі господарі йдуть на трасу і пропонують місця в будинках. Раніше – це все контролювалося двома-трьома людьми. А тепер інакше все, тому, яка кількість людей вже заселилася сказати я не можу. Але думаю, що народу багато, більше ніж минулого року».

Пригощатимуть галушками, борщем та дерунами

Багато відвідувачів очікують і головні кухарі ярмарку. Олексій Романченко, голова правління Великобагачанського споживчого товариства розраховує приймати не менше ніж півтори тисячі клієнтів на день. Пригощати обіцяють традиційними українськими стравами. В меню: галушки з шкварками, борщ український з м’ясом, куліш польовий, ковбаса домашня, гречаники, деруни, капусняк, помідори, огірки, солені по-домашньому.

Олексій Романченко, говорить, що можливо народні страви скуштує і Президент Віктор Янукович, який планує відвідати ярмарок. Свою трапезу він проводитиме у ресторані «Панська Хата».

За інформацією організаторів ярмарку, Президент виступить із вітальним словом до гостей та учасників. За планом Віктор Янукович ознайомиться з продукцією не лише українських, а і литовських, грузинських, азербайджанських та узбецьких підприємств.

Президент приїде ненадовго і без Путіна

Організатори спростовують інформацію про те, що через візит Президента з санаторію ім. Гоголя у Миргороді виселяють відпочиваючих.

За словами директора ярмарку Юлії Єрмакової, Президент має короткотерміновий візит, і десь поселятися не буде. Не підтверджує директор фестивалю й інформацію про те, що у Великі Сорочинці збирається відвідає прем’єр міністр Росії Володимир Путін.

Всього ж ярмарок проходитиме 6 днів, і завершиться 22 серпня.
  • Зображення 16x9

    Валентина Аксьонова

    Співпрацює з Радіо Свобода з травня 2010 року. Працює для програм «Свобода сьогодні», «Європейська свобода», «Ранкова свобода» та «Лінія уваги». З 2009 року автор та ведуча програми «Сурма» на Національному Радіо. Має досвід роботи в гарячих точках, зокрема в Грузії в серпні 2008 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG