Доступність посилання

ТОП новини

Розпочався кастинг на національний відбір «Євробачення-2011»


Київ – Цього року до Євробачення почали готуватися раніше, ніж минулого. Протягом двох днів, 19–20 серпня, відбудеться відбір 30 півфіналістів. Із-поміж них у лютому відберуть переможця. На участь у конкурсі подали заявки близько 300 охочих із усієї України. Проте рівень більшості учасників не дуже вразив журі.

Заступник генерального директора Національної телерадіокомпанії України (НТКУ) Валід Арфуш розповів, які відмінності цьогорічного національного відбору порівняно з попередніми роками. «Те, що відрізняється від минулорічного відбору, – це те, що у нас більше часу буде підготуватися, – каже він. – Ми розпочали рівно за півроку до визначення імені фіналіста. Єдине, що, ми сподіваємося, буде так, як минулого року, – це прозорість, ніякої заангажованості. Ми хотіли б, щоб перемогла дійсно та людина, яка на це заслуговує».

До журі, яке обиратиме півфіналістів, окрім Валіда Арфуша, увійшли акторка Руслана Писанка, співачка Камалія, музичний продюсер НТКУ Влад Багінський та інші.

Валід Арфуш наголошує на тому, що залежно від рівня виконавців, які будуть брати участь у відборі, кількість півфіналістів буде змінюватися. Крім того, вже зараз на адресу НТКУ надійшло близько 300 заявок. Так само виконавці приходять без попередньої акредитації і реєструються на місці перед входом у клуб «Ольмека-біч», що на Гідропарку в Києві, де і проходить відбір.

Сердючка у півфінал потрапить автоматично

Також Валід Арфуш підтвердив інформацію про те, що, окрім таких співаків, як Анастасія Приходько, Джамала, Ель Кравчук, свою заявку на участь подала і Вєрка Сердючка (Андрій Данилко). Але у загальному відборі Сердючка брати участі не буде.

Арфуш аргументує це тим, що людина, яка отримала друге місце на пісенному конкурсі Євробачення-2007, має право на деякі пільги. Тому до півфіналу Данилко потрапить автоматично. А вже у лютому доля Данилка вирішиться так само, як і в решти учасників, шляхом смс-голосування українців.

Нині ж кількість заявлених учасників поки що значно менша, ніж тих, хто реально з’явився на відборі. Організатори кажуть, що виступи більшості учасників ще попереду.

Але від рівня підготовки учасників, які вже виконали свої твори, судді не дуже вражені, зауважує акторка Руслана Писанка. «Є люди, які мені видалися симпатичними, але сказати, що хтось мене вразив, я не можу, – каже вона. – Я ще не побачила такого артиста, що я змогла б сказати, що ця людина, на мій погляд, має їхати від України на «Євробачення».

На думку членів журі та учасників відбору, цьогорічний учасник від України повен бути незвичайним, заспівати позитивну, енергетично сильну пісню та мати яскраве шоу.
  • Зображення 16x9

    Валентина Аксьонова

    Співпрацює з Радіо Свобода з травня 2010 року. Працює для програм «Свобода сьогодні», «Європейська свобода», «Ранкова свобода» та «Лінія уваги». З 2009 року автор та ведуча програми «Сурма» на Національному Радіо. Має досвід роботи в гарячих точках, зокрема в Грузії в серпні 2008 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG