Доступність посилання

ТОП новини

Степан Бандера став почесним громадянином прикарпатської Долини


Сесія міської ради ухвалила рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Долина» п’ятьом особам. Насамперед це український політичний діяч, ідеолог українського націоналістичного руху ХХ століття, голова проводу ОУН Степан Бандера (посмертно).

Саме на Долинщині свого часу жив з родиною священик Андрій Бандера, батько провідника ОУН. Тут його у 1941 році арештували енкаведисти і до двох місяців розстріляли.

Звання почесного громадянина присвоєно українському композитору, диригенту і хореографу, першому теоретику українського народного танцю Василю Верховинцю (розстріляний у 1938 році), українському архітектору, педагогу, підприємцю, громадському діячу Івану Левинському, доктору технічних наук, професору, відомому науковцю у сфері нафтової промисловості Еммануїлу Чекалюку. Всім трьом – посмертно.

Не забули й діаспору. За відданість українській справі, виховання молоді в українському дусі почесним громадянином міста Долина став Омелян Коваль з Бельгії – довголітній голова Центральної Управи Спілки Української Молоді та редактор її журналу «Крилаті».

Напередодні свята Незалежності України прикарпатське місто нафтовиків Долина відначило День міста.
XS
SM
MD
LG